Strøm til filmopptak på Grønland | Aggreko

Aggreko skaffer strøm til iskalde filmopptak

Pressemelding:

28.11.2008

Norske spesialaggregater er fraktet til Grønland for å produsere midlertidig strøm til et storstilt, amerikansk filmprosjekt. Oppdraget er et av de mest krevende i sitt slag noensinne.

– Vi har sendt to 125 kVA aggregater tilpasset med spesialbatterier som skal kunne operere i det ugjestmilde vinterklimaet på Grønland fra nå og helt frem til mars neste år, sier ingeniør Frederik Dobisek i Aggreko Norge.

Når utstyret først er kommet på plass må oppdragsgiveren, Paramount Pictures, kunne stole på at det gir stabil og sikker drift.

– Å bytte det ut i tilfelle det oppstår feil ville blitt tidkrevende og dyrt, så vi har lagt uhyre stor vekt på testing og kvalitetskontroll, sier Dobisek.

Filmen som skal produseres er The Last Airbender, en action- og eventyrfilm som er ventet å få premiere på norske kinoer i august 2010. Paramount Pictures er produsent. Distributør blir United International Pictures.

Aggreko er verdensledende innen utleie av systemer for strøm og temperaturkontroll. Selskapet har over 100 kontorer i 90 land.

Den norske virksomheten er teknologisk sett en spydspiss, ikke minst på grunn av en stor mengde oppdrag som har satt teknologi og utstyr på spesielt harde prøver.

– I tillegg til behovet for driftssikkerhet har vi denne gangen måttet sørge for at aggregatene kan operere ekstremt stillegående. De må kunne stå nær filmsettet uten å lage forstyrrende støy, sier Frederik Dobisek.

Aggregatene er derfor kapslet inn i et 10 - 15 centimeter tykt lydisolerende materiale.

Utstyret ble nylig fraktet med bil fra Oslo til Aalborg, og deretter med fraktebåt til Godthåb på Grønland.


Kontaktperson:

For nærmere opplysninger, ta gjerne kontakt med markedskoordinator Lise Windelstad i Aggreko Norge AS på telefon 810 00 333.
 

+47 810 00 333

Leie Forespørsel